Business intelligence & big data recruitment

CIO vacatures in Drenthe

CIO, ook bekend als chief information officer, is de hoogste positie die op het gebied van ICT bezet kan worden. De CIO maakt deel uit van de hoogste bestuurslaag en rapporteert aan de CEO of COO. De CIO draagt de eindverantwoordelijkheid voor het functioneren van ICT-gerelateerde zaken binnen een bedrijf. CIO werken tegenwoordig bij veel verschillende bedrijven gezien het feit dat ICT een steeds grotere rol gaat spelen in de wereld. Als CIO moet je communicatief sterk, strategisch, innovatief en op het gebied van ICT inhoud sterk zijn om aan de slag te kunnen. 

De CIO houdt zich met onder andere de volgende taken: 

  • Managen van het ICT personeel
  • Analyseren en in kaart brengen van de wensen van gebruikers omtrent ICT
  • In samenwerking met de CFO beheren van de financiële planning op het gebied van ICT
  • Overbrengen van het belang van ICT aan zakelijke partners
  • Verkopen van de ICT-strategie aan het publiek
  • Nauwlettend volgen en begrijpen van de specifieke business (ook internationaal) en op de hoogte zijn van de inhoudelijke werkzaamheden van het personeel
Op zoek naar een uitdagende CIO vacature? Perca helpt je graag op weg met haar uitgebreide aanbod! Bekijk onze vacatures en solliciteer op jouw droombaan! 

Drenthe

Drenthe is een provincie, gelegen in het Noordoosten van Nederland. De provincie telt 12 gemeenten en de provincie van Drenthe is Assen. Bekende andere steden in Drenthe zijn Emmen. Meppel, Hoogeveen en Coevorden. Het inwonersaantal bedroeg op 1 augustus 2015 circa een half miljoen. Met haar wijde, Hollandse landschappen en kleine steden is Drenthe een mooie, rustige plek om te werken. Bekijk ons actuele vacature overzicht en vind jouw IT droombaan!